Miet Lambrichts

0497 069 484
info@educanes.be

Ik ben Miet Lambrichts

Al van kindsbeen af voelde ik me, net zoals vele kinderen, goed in het gezelschap van dieren. Paarden en katten waren toen mijn favorieten. Ik haalde zwerfkatten in huis, stalkte de buurvrouw wanneer ze haar paard opzadelde voor een ritje, nam mijn eerste rijlessen en kocht met mijn spaarcenten mijn eerste pony.

In 2006 studeerde ik met grootste onderscheiding af als BSc Agro- en Biotechnologie. 5 jaar later en op zoek naar een nieuwe uitdaging, begon ik op professionele basis met dieren te werken. Ik werkte reeds als vrijwilliger in een dierenasiel toen me er in 2011 een vaste job werd aangeboden. In de jaren die volgden, ging mijn kennis over honden en katten er zienderogen op vooruit. Ik was dagelijks met veel plezier bezig met dierenwelzijn en ging gretig in op alle kennis die me werd aangeboden door professionele dierverzorgers, dierenartsen en gedragsdeskundigen. Ondertussen ging ik op zoek naar wetenschappelijk onderbouwde opleidingen om mijn skills in dierverzorging te verbeteren en mensen correct te kunnen adviseren.

Sinds oktober 2017 werk ik als zelfstandig hondengedragsdeskundige in samenwerking met specialisten op vlak van gedrag, training en diergeneeskunde. Deze samenwerkingen zijn voor mij absoluut noodzakelijk om jou en jouw hond de allerbeste begeleiding te bieden.

Naast 8 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van mensen en het verzorgen en trainen van dieren, vergaarde ik kennis via diverse opleidingen, workshops en lezingen. Omdat de wereld van de gedragswetenschappen niet stil staat, zal ik dit ook in de toekomst blijven doen.