Miet Lambrichts

0497 069 484
info@educanes.be

terug naar blog

Zoektocht

14 04 20

Vanmorgen las ik een blog van iemand wiens levensvisie sterk aanleunt bij de mijne. Het ging over het ervaren van druk, het hebben van een opgejaagd gevoel. Een "lege" agenda hebben omdat het grootste deel van haar beroepsmatige activiteiten niet mag doorgaan en toch geconfronteerd worden met een gevoel van onrust. "Hoe komt dat toch?", vraagt ze zichzelf af. Niet omdat ze het moeilijk heeft met alle maatregelen die maken dat ze weinig sociale contacten mag hebben. Daar was ze al snel achter. Ze woont samen met haar vriend en heeft het gezelschap van haar huisdieren. Met familie kan ze bellen, skypen, appen of via andere technologieën contact houden. En al de rest kan ze makkelijk een tijdje missen. Na wat nagedacht te hebben tijdens huishoudelijke karweitjes (dat zijn van die momenten dat gedachten heel spontaan en ongeforceerd te voorschijn komen), beseft ze dat ze de laatste tijd veel meer scrollt doorheen alle Facebookposts. Ik schiet bijna in een kramp! Ik besef ALWEER dat ook ik me hier vaak door laat verleiden. Haar blog die ik net gelezen heb, ben ik trouwens ook op Facebook tegengekomen. En hoewel ik me daar meestal heel snel van bewust word en het ding (zo heet mijn GSM of tablet dan even, want dan ben ik geïrriteerd) aan de kant leg, voel ik dat het me toch weer even in zijn greep heeft gehad. Daar komt nog bij dat ik nu in tijden van corona heel erg bezig ben met het zoeken van manieren om toch verder te werken aan mijn kleine onderneming. Aangezien dat (bijna) niet face to face kan, grijp ik daar dus ook naar sociale media. Het is een zoektocht. Hoe kan ik toch iets voor jullie betekenen en tegelijkertijd ook mezelf niet vergeten?

Ik ben niet commercieel. Althans, dat dacht ik vroeger. Maar wat betekent commercieel zijn eigenlijk? Als het betekent dat je er goed in bent om lucht te verkopen, dan ben ik dat inderdaad niet. Ik wil mensen helemaal niets aansmeren en zeker niet iets dat ze niet nodig hebben. Ik kan dat ook gewoon niet. En toch wil ik mezelf graag verkopen. Wacht even! Voor jullie foute gedachten krijgen. Ik bedoel natuurlijk mijn kennis, hetgeen ik weet, datgene waarvan ik vind dat het een meerwaarde is om het te delen. In mijn geval gaat dat dus om mijn kennis over hondengedrag. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk ik het vind dat mens en dier zich goed voelen. Daar wil ik me dan ook op toeleggen (ik doe dat al een hele tijd). Ik kan een verschil maken voor honden, en daardoor ook voor mensen. Mensen en honden leven namelijk heel erg dicht bij elkaar, fysiek en emotioneel. Dat samenleven heeft een effect op beiden. Ik werk eraan om, voor wie het wil, daar iets in te kunnen betekenen. Ik studeer, volg bijscholingen, test mijn kennis, ga aan de slag, overleg met collega's en bouw aan een professioneel netwerk van mensen die op een wetenschappelijk en ethisch verantwoorde manier met honden bezig zijn. En ik ben mijn eigen onderneming gestart. Omdat ik geloof dat ik echt iets kan bijdragen, iets kan betekenen voor jou en jouw hond.

In een onderneming kan je er niet onderuit dat er geld mee gemoeid is. Tja, als ik kon kiezen vulde ik mijn dagen zonder na te denken over geld. Helaas moet ik in de winkel ook betalen en vallen de rekeningen ook spontaan in mijn brievenbus. Als werknemer kreeg ik op het einde van de maand toch ook mijn loon gestort voor de bijdrage die ik die maand had geleverd aan het bedrijf. Dat was dan wel niet mijn bedrijf en ik had dat geld niet aan de klant moeten vragen. Toch had iemand betaald voor diensten of producten waardoor ik op het einde van de maand mijn loon kon krijgen. Nu moet ik het zelf vragen. Dat is niet gemakkelijk, maar het moet. Mijn kennis, passie en oprechtheid worden er echter niet minder door. Integendeel! Omdat ik er geld voor vraag, ga ik nog harder mijn best doen om er zeker van te zijn dat jij krijgt waarvoor je betaalt.

Kennis delen, de relatie tussen hond en mens en hun welzijn verbeteren, blijft mijn allergrootste doel. What's in it for me? Het geeft me een heerlijk gevoel om stralende honden en baasjes te zien en te weten dat ik daar iets aan heb kunnen bijdragen. Ik blijf verder zoeken naar manieren om jou te bereiken en ik hoop dat we elkaar vinden. Ik kijk er alvast naar uit!

Lees gerust eens over mij op mijn website of laat me weten waar jij een vraag over hebt, wat je graag wil bereiken, waar je mee zit. De kans bestaat dat ik iets voor jou kan betekenen en als het niet binnen mijn expertise valt, kan ik je vast en zeker doorverwijzen naar een andere professional!