Miet Lambrichts

0497 069 484
info@educanes.be

terug naar blog

3 tips om met de socialisatie van je pup bezig te zijn in tijden van corona (en ook daarna)

07 04 20

In de strikte betekenis van het woord betekent socialiseren het leren aangaan van sociale relaties met andere levende wezens. In de volksmond wordt socialisatie gebruikt voor het proces waarbij je pup leert om gewenst gedrag te vertonen in alle situaties en tijdens alle contacten waar wij hen als baasjes aan blootstellen. Zoals heel vaak gezegd wordt, is er inderdaad een periode in de puppytijd waarin dit proces heel makkelijk kan verlopen. Dit betekent echter niet dat het socialisatieproces na die periode stilvalt. Het betekent ook niet dat je je pup in die periode moet overladen met 1001 prikkels én het betekent ook niet dat het socialiseren van je pup wel vanzelf goed zal verlopen als je hem gewoon blootstelt aan alles.

De coronamaatregelen maken dat we sociale contacten moeten mijden. Dit betekent echter niet dat je niets kan doen om de socialisatie van je pup op te starten of verder te zetten. Integendeel! Hier zijn alvast 3 tips:

Oh ja, spiegel jezelf en je pup niet aan iemand anders met zijn/haar pup. Jij bent niet je buurman en jouw pup is niet die andere pup. Elke pup is anders en elke pup socialiseert op zijn/haar tempo. Bovendien bestaat socialisatie uit vele facetten. Je pup kan op sommige vlakken heel erg snel gaan en op andere vlakken meer tijd nodig hebben. Dat is NORMAAL. Geniet van het proces! Geniet samen van het avontuur!

Wil je meer weten? Neem deel aan de online inforeeks over puppygedrag.
Wil je aan de slag onder begeleiding? Misschien is een puppyconsultatie wel een goed begin voor jou. Lees ook eens puzzelplezier en 3x samen op wandel, want ook daar werken we aan socialisatie, bouwen we aan het zelfvertrouwen van je pup en zorgen we voor een vertrouwensrelatie tussen jou en je pup. Of neem contact met me op en vertel me waar jij nood aan hebt zodat ik je een voorstel kan doen.