Miet Lambrichts

0497 069 484
info@educanes.be

terug naar blog

Opvoeding, een kwestie van inzicht en geduld

29 08 19

Mijn hond opvoeden? Natuurlijk is dat belangrijk. Hij moet toch leren luisteren?! Ik ga naar de hondenschool.

Een hele goede reflex. Je denkt:

Top! Maar wat is een opgevoede hond eigenlijk? Een hond die kan zitten, liggen, pootje geven, blijven en wachten? Een hond die geen snoepjes aanneemt van vreemden? Een hond die 20 keer perfect een balletje apporteert?

Wat verwacht jij van jouw hond? Zal ik je vertellen wat ik leuk vind aan een hond?

Een hele boterham aan verwachtingen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Is een pup tot deze dingen in staat als hij geboren wordt? Helemaal niet. Leert hij dit van zijn moeder, broertjes en zusjes of van andere honden? Een heel klein stukje wel, maar we mogen niet vergeten dat wij onze pups vaak al uit het nest halen wanneer ze 8 weken oud zijn. Dat is piepjong! Er ligt dus een grote verantwoordelijkheid bij onszelf wat de opvoeding van onze pup betreft.

In heel dit verhaal is het belangrijk dat jij jouw pup begrijpt. Dat betekent dat je moet weten wat normaal puppygedrag is en hoe je ermee moet omgaan, wat jouw pup nodig heeft om gelukkig te zijn en dus in staat stelt om zich goed te gedragen, hoe jouw pup (het beste) leert en of jouw verwachtingen overeenkomen met de leeftijd van jouw pup (van een baby van 3 maanden verwachten we ook niet dat hij al stapt, toch?).

Heb je een hondenschool gevonden waar je deze dingen leert? Fantastisch! Ik wens je veel leerplezier samen met jouw pup.

Ben je nog op zoek?

Dit najaar start er een NIEUWE PUPPYCURSUS die zich op al deze thema's concentreert. Theorie en praktijk worden gecombineerd op een leuke locatie met binnen- en buitenruimte. De groepjes worden bewust klein gehouden zodat we toch nog op maat jou en jouw pup kunnen werken en iedereen aan bod komt.

Meer info vind je hier