Miet Lambrichts

0497 069 484
info@educanes.be

terug naar blog

Run Poca! Run!

14 10 21

"Wij weten dat het een actief ras is, dus we zorgen dat ze dagelijks ballen kan apporteren en we maken lange wandelingen zodat ze haar energie kwijt kan."

Poca was net drie weken geadopteerd en haar baasjes wilden het echt super goed doen. Ik snap hun redenering en bovendien hoor je ook overal dat je geen goede hondbaas bent als je niet met je hond gaat wandelen. Van sociale druk gesproken. Toch is het op dat moment niet aan de orde om op zoek te gaan naar fysieke vermoeidheid. Zelfs niet voor een actief ras.

Stel je eens een topsporter voor die net een marathon heeft gelopen. Een man (of vrouw) in topconditie, maar toch zal hij de dag nadien ervoor kiezen om te rusten, goed te eten, zich te laten masseren,...

Hoe ziet de marathond van een adoptiehond eruit?

Daarom vind ik het zo belangrijk om mee te geven waar zo'n hond nood aan heeft. Ik ben er namelijk zeker van dat jullie dat allemaal aan jullie hond gaan aanbieden als jullie weten hoe belangrijk het is om je hond te laten herstellen van die marathon (die niet traumatisch geweest moet zijn om toch zo'n grote impact te hebben) en hem de kans te geven om een band met jou op te bouwen.

Ook een "actief" ras heeft tijd nodig om te wennen aan een nieuwe leefomgeving, te herstellen en te verwerken wat er voorafgegaan is aan de adoptie, te leren hoe alles werkt in zijn nieuwe thuis, enzovoort. Dat vraagt al bakken energie. Laat die fysieke belasting dus met een gerust hart even achterwege!